Haber

Aşırı sıcak havalarda araç yangınlarına karşı uzmanlardan uyarı

Çok sıcak havalarda araç yangınlarına karşı uzmanlardan uyarı

Konya İtfaiyesi Şefi Cevdet İşicici:

İlgili Makaleler

“Patlayıcı, parlayıcı ve parlayıcı maddeleri araçlarda bulundurmayalım”

KONYA – Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yurt genelinde etkili olmaya devam ediyor. Bugünlerde araçta unutulan yanıcı maddelerin tehlikeli olduğunu belirten uzmanlar, ısıya maruz kalan bazı eserlerin patlama sonrası araçlarda büyük yangına neden olabileceği tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

Son günlerde yurdun dört bir yanında etkili olan kavurucu sıcaklara karşı araçlarda uzmanlardan uyarı geldi. Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle unutulan veya çok yüksek sıcaklıktaki araçlara konulan yanıcı eserler tehlikelidir.

1 Ocak 2023 tarihi itibariyle Konya’da çıkan araç yangınlarının sayısı 272 olarak kaydedildi. Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, bu yangınların bazı sebeplerinin yangına neden olabilecek ürünler olduğunun tespit edildiğini belirtti. araçta bırakılan çakmak, powerbank, parfüm ve pil gibi bir ateş. Bunların nedenlerini sıralayacak olursak, taşıdığı yükten çıkan yangınların araca sıçradığı, trafik kazaları, kundaklama, sabotaj, işyeri, arazi ve mesken yangınlarının araca yayılması, yangınların sebep olduğu yangınlar tespit edilmiştir. araç motoru ve aracın elektrikli parçaları. neden olduğu yangınları sınıflandırabiliriz.

“Araçta bırakılan eşyalar yangına neden olabilir”

İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, yangınların özellikle sürücülerin kullandığı yanıcı ve yanıcı maddelerden çıktığını belirterek, “Araçta bırakılan eşyalardan çıkan yangınlar, daha çok sürücülerin kullandığı yanıcı, yanıcı maddelerden çıkıyor. ve ateş yakmak amacıyla kullanılır.Bunların ortasında çakmaklar, çakmak gazı, dolum tüpü, her türlü basınçlı deodorant kutuları ve alkollü parfümeri işleri.Araçta şarja bırakılan piller, piller, powerbank veya cep telefonlarındaki piller telefonlarda nadiren de olsa lens efektli camlar gibi her türlü patlayıcı unsur, alkol kolonyası gibi her türlü yanıcı ve parlayıcı sıvılar bulunmaktadır.” Araçlar yıl içinde yapılmaz ise araçlarda kullanılan hortumlarla yangınlar çıkabiliyor. zamanla eskiyen gaz ve fuel oil arabalarında geçişler ve gaz kaçakları. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

“Araçlarımızda patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı maddeler bulundurmayalım, bırakmayalım”

İşbitirici, araç bakımı konusunda da sürücüleri uyararak, “Sıcak havalarda araçta yanıcı ve yanıcı maddeler bırakılmamalı. Özellikle bu son günlerin sıcağında artıştan dolayı bu aksiliklerin yaşanabileceğine dikkat etmemiz gerekiyor. Bunlarla ilgili hassasiyetimizi savunmamız gerekiyor” Yanıcı madde bulundurmayalım, bırakmayalım, unutmayalım. Bu nedenle burada kendi güvenliğimiz açısından bu hususlara dikkat edilmesi yönünde bir tavsiyemiz olacaktır. Bunun dışında araçlarımızın yıllık bakımlarını da ihmal etmeyelim. Mükemmel bir şekilde bitirelim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu