Yaşam

Dalai Lama ile bir grup sinirbilimci ve psikiyatr arasındaki tartışmalar

ensonhaber.com

Modern bilimsel argümanları Budist dünya görüşü ışığında inceleyen ve zihin-beden sorununa katı Budist bakış açıları sunan Buddhism and Neuroscience, Akıl ve Yaşam Enstitüsü tarafından 14. Dalai Lama ve bir sinirbilimciler ve psikiyatrlardan oluşan bir grup.

Her ikisi de zihnin veya bedenin gerçek doğasını keşfetmeye çalışan farklı disiplinler olan çağdaş nörobilim ve Budizm’in birbirinden öğrenecek çok şeyi var. 14. Dalai Lama Tenzin Gyatso, yaygın olarak zamanımızın önde gelen Budist lideri olarak kabul edilir.

Sürgündeki Tibet halkının ruhani lideri, Nobel Barış Ödülü sahibi, Kongre Altın Madalyası sahibi ve yüzden fazla kitap yazmış inanılmaz bir öğretmen ve bilim adamı.

Budizm ve Nörobilim, çağdaş bir Budist lider olan 14. Dalai Lama ve bir grup Batılı sinirbilimci ve psikiyatrla yapılan sohbetlerden oluşan olağanüstü bir kitap.

bilinç nasıl oluşur

Zihin, beynin fiziksel süreçlerinin süreksiz bir yan etkisi midir? Bilimin şimdi onu tanımlayamayacağı kadar incelikli bilinç biçimleri var mı? Bilinç nasıl oluşur?

1989’da tarih, beklenmedik bir şekilde, bir grup sinirbilimci ve psikiyatr arasında 14. Dalai Lama ile özel bir toplantıya tanık oldu.

Akıl ve Hayat Enstitüsü tarafından düzenlenen bu tartışmada, Batı bilimi ile dini arasında uçurum oluşturan en külfetli sorular tartışıldı.

Sayfa: 224

Bilim meydan okuma kitabı

Günümüzün Budist şefi olan 14. Dalai Lama ile bir grup seçkin Batılı sinirbilimci ve psikiyatr arasındaki bu tartışmaların doruk noktası, okuyucuyu anlaşmazlıklar diyarında bir yolculuğa davet ediyor ve her şeyin o kadar da yanlış olmayabileceğini gösteriyor. .

Dalai Lama, hafızadan akıl hastalığına, beyin fonksiyonlarından algıya kadar, keskin ve açık fikirli yaklaşımıyla Batılı bilim adamlarına hem meydan okuyor hem de ilham veriyor.

Kitap sayfası için iletişim:

[email protected]

habermecitozu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu