Haber

Almanya’da yerel yönetimler mültecilerin yükünü hafifletmek için hükümetten yardım istedi

Almanya Bölgesel Yönetimler Birliği Lideri Reinhard Sager, ülkeye gelen mülteci sayısındaki artış nedeniyle yerel yönetimlerin bu kişilerin barınma ve bakımındaki yükünün hafifletilmesi gerektiğini söyledi.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, sığınmacı ve mülteciler için barınma ve bakımı görüşmek üzere eyalet ve yerel yönetimlerin temsilcileriyle bir araya geldi.

İlgili Makaleler

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sager, görüşmeden büyük sonuçlar çıkmadığını ifade etti.

Mültecilerin barınması için ihtiyaç duyulan alanların kısıtlı olduğuna ve bu alanda çalışacak yeterli sayıda kişinin bulunmadığına dikkat çeken Sager, “Almanya’da yerel yönetimlerde sorumluluğu olanların yükünü acilen hafifletmemiz gerekiyor. günden güne, haftadan haftaya artıyor.” dedi.

Bir yıl önce Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başlamasının ardından 1 milyondan fazla Ukraynalı mültecinin ülkeye geldiğine dikkat çeken Sager, sığınmacı ve diğer ülkelerden gelen mültecilerle bu konudaki sorunun arttığını söyledi.

Yerel yönetimler tarafından yeterince şey yapıldığını ve halkın yardımseverliğinin hala yüksek olduğunu kaydeden Sager, “Ancak burada bir şeyler yapmaya devam etme imkanları çok sınırlı. Bunun bilinmesi gerekiyor.” söz konusu.

Almanya’nın göç politikası konusunda Avrupa Birliği’nin (AB) dış sınırlarının korunması için çaba göstermesi gerektiğini vurgulayan Sager, Almanya’da kalma hakkı olmayan kişilerin ülkeyi terk etmesi gerektiğini kaydetti.

Sager ayrıca federal hükümetten yerel yönetimlere sağladığı mülkleri mültecilerin barınması için kullanılabilir hale getirme misyonunu üstlenmesini istedi.

Malzeme bazında ilerleme yok

Sığınmacıların barınması ve bakımı için federal hükümetin sağladığı mali desteğe değinen Sager, “Bu konuda herhangi bir ilerleme kaydedememiş olmamızdan dolayı büyük hayal kırıklığı yaşadığımı belirtmek isterim. destek sağlamaya hazır değil.” söz konusu.

Sager, ülkeye kaç mültecinin geleceğine yerel yönetimlerin karar vermediğini ancak işin yerel yönetimler tarafından yapıldığını anlattı.

Başbakan Olaf Scholz’un toplantıya katılmamasını eleştiren Sager, yerel yönetimlerin desteklenmesi konusunda federal hükümetle müzakerelere devam edeceklerini söyledi.

Scholz eyalet başbakanlarıyla görüşecek

İçişleri Bakanı Nancy Faeser de mültecilerin barınması konusunda yerel yönetimlerle koordineli çalıştıklarını savunarak, “Büyük zorlukların üstesinden gelmek için yan yanayız.” ifadesini kullandı.

Faeser, Ukrayna’dan ülkeye 1 milyondan fazla mültecinin geldiğini belirterek, bu kadar çok insanı barındırmanın ve bakımını yapmanın büyük güç gerektirdiğini söyledi.

Faeser, 2022 yılında mültecilerin barınması ve bakımı için yerel yönetimlere 3,5 milyar avroluk kaynak sağlandığını, bu yıl bu desteği 2,75 milyar avroya çıkarmayı planladıklarını bildirdi.

Sorunların çözümü için pragmatik çözümler bulmaya çalışacaklarını belirten Faeser, Başbakan Scholz’un Nisan ayı başına kadar eyalet başbakanlarıyla bir araya geleceği ve konuyu görüşeceği bilgisini paylaştı.

Avrupa ülkelerindeki mültecilerin dağılması için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Faeser, Polonya’nın Ukrayna’dan 1,5 milyon, Almanya’nın 1 milyondan fazla mülteciyi kabul ettiğini ancak İspanya’nın 150 bin kişiyi aldığını, bunun böyle olamayacağını kaydetti.

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth, yerel yönetimlerin mültecilere ev sahipliği yapma konusunda kaldırabilecekleri yükün sonuna geldiklerine dikkat çekerek, “Düzensiz göçle mücadelede net sinyaller verilmeli.” dedi.

Parayla her sorunun çözülemeyeceğine değinen Beuth, Avrupa’ya göçün düzenlenmesi ve ülkede kalma hakkı olmayan sığınmacıların geri gönderilmesi gerektiğini savundu.

Alman İstatistik Ofisi, Ukrayna’da savaşın başlamasının ardından yaklaşık 1,1 milyon Ukraynalı’nın Almanya’ya geldiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı da 2022 yılında 217 bin 774 kişinin Almanya’ya ilk kez iltica başvurusunda bulunduğu bilgisini paylaştı.

silehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu